VIETOS REKOMENDACIJA - SAULA


Praeitą savaitę prašiau jūsų patarimų dėl gimtadienio šventės vietos pasirinkimo. Daugelis jūsų siūlomų variantų kažkada jau buvo aplankyti bei žinomi, tačiau man užkliuvo dar negirdėto restorano pavadinimas – SAULA. Iš tiesų, ieškojau ramios, jaukios bei neįprastos vietos pasisėjimui su draugėmis ir ją radau.


Restorane „SAULA“ pristatoma kūrybiška, moderni, šiuolaikiška lietuviška virtuvė, kurioje naudojami vietinių ūkininkų Lietuvoje užauginti ar pagaminti: pieno, mėsos, žuvies bei kiti produktai. Jei galvojate, kad čia rasite tradicinius cepelinus ar šaltibarščius labai klystate. Šaltibarščiai bus pusiau trinti, bulvės patiekiamos su salierų muslinu ir kanapių aliejumi, o cepelinų čia net nėra.





Šio restorano tikrai nepavadinčiau autentišku lietuvišku, tačiau lietuvišku šiuolaikiniu – be abejonės. Visi patiekalai čia pateikiami šiuolaikiškai, itin skoningai bei preciziškai. Iš tiesų, buvau jau pasiilgusi tokio dėmesio patiekalo apipavidalinimui bei pateikimui. Nėra prie ko prikibti, viskas – tobula. Labiausiai noriu išskirti Šamo karpačio, kurį privalote paragauti. Tačiau į šią vietą ėjome nežinodami nei meniu nei ko iš jos tikėtis, pirmiausia dėmesį patraukė interjeras.





Pats restoranas randasi rūsyje. Taip taip rūsyje. Kiek dvejojau, kad patalpoje gali būti šaltoka, per daug vėsu ar drėgna, tačiau mane spėlionės absoliučiai nepasiteisino. Patalpoje labai jauku, šviesu ir šilta. Kiekviena baldas, sofa ar paveikslas, čia yra ne šiaip sau. Kiekviena detalė kruopščiai apgalvota, o paveikslai -meno šedevrai. Be galo smagu, kad erdvė yra labai protingai paskirstyta į kelias sales. Čia rasite ir staliukų dviem ar keturiems, ir didesnių kompanijų stalus ar net erdvę konferencijoms. Kiekvienas staliukas , atrodo, tarsi turi privačią erdvę, todėl dizaineriams, kurie kūrė šį interjerą bei baldų išdėliojimo planą, aplodismentai. Vienareikšmiškai, išskirtinė vieta, kurią turit aplankyti ir jūs.

https://www.facebook.com/saularestoranas/

Komentarai