Plaukų slinkimas - užkrūčio liaukos sutrikimo požymis. THYMUSKIN MED šampūnas ir serumas. Apžvalga.

 



Instagram seku vieną dermatologę Viktoriją Vaičiūnienę, kuri dalinasi informacija apie plaukų slinkimą bei kaip jo išvengti. Tarp savo TOP priemonių ji dažnai minėjo Thymuskin šampūną bei serumą apie kuriuos realiai išgirdau pirma kartą iš jos. Kadangi artėja ruduo, o rudenį nuo mano galvos plaukai slenka maždaug tokiu pat greičiu, kaip krenta nuo medžių lapai, nusprendžiau užsisakyti. Kol kas apie rezultatą dar kalbėti ankstoka, tad tiesiog pasidalinsiu informacija kas tai per priemonės. 



Plaukų slinkimą moterims lemia įvairios priežastys: skydliaukės sutrikimai, infekcinės ligos, tam tikrų vaistų vartojimas ar netinkamų dietų laikymasis. Stresas ir psichologinis krūvis taip pat neigiamai paveikia plauko folikulus. Kai kurios moterys po nėštumo arba menopauzės laikotarpyje taip pat susiduria su staigiu plaukų slinkimu. Moterys susiduria ir su genetiniu plaukų slinkimu (androgenine alopecija), tačiau žymiai rečiau nei vyrai. Bėgant metams, imuninė sistema pradeda silpti anksčiausiai, t.y. prasideda užkrūčio liaukos silpimas. Senstant ima silpti ne tik žmogaus imuninė sistema, bet ir sumažėja T limfocitų koncentracija, žmogus tampa labiau pažeidžiamas įvairioms infekcijoms. Tai turi įtakos ir plaukams, nes plaukų folikulų ląstelės – vienos aktyviausių organizme, reikalaujančios didelių energijos resursų. Stingant maisto medžiagų, ima strigti ir plaukų ląstelių gamyba. Jų folikulai pereina į ramybės fazę, o vėliau iškrenta.


Užkrūčio liaukos (lot. thymus) peptidai, papraščiau vadinami tiesiog timuso peptidai, kovoja su plaukų slinkimu. Moksliniai tyrimai parodė, kad timuso peptidai turi regeneruojantį ir stiprinantį poveikį plaukų folikulams, ypatingai galvos odos sandaros daliai aplink plaukų šaknis, ir įtvirtina plauką poodiniame sluoksnyje. THYMUSKIN® sėkmė prieš plaukų slinkimą pagrįsta GKL-02 komplekso biologiniu aktyvumu – sintezuoto negyvūninės kilmės užkrūčio liaukos peptidų kompleksu. GKL-02 sustiprina ir suaktyvina plaukų ir odos imuninę sistemą. THYMUSKIN® padidina plaukų folikulų gyvybingumą ir sumažina ląstelių nykimo procesą. Visa tai pagerina plaukų šaknies (folikulo) veiklą augimo fazėje (anageno fazė). Nepažeisti plaukų folikulai vėl yra aktyvuojami, formuojasi nauji plaukai, o plauko augimo fazė žymiai pailgėja.


Tinkamo produkto pasirinkimas



Kaip matote, Thymuskin turi kelias skirtingas linijas, skirtingoms problemoms spręsti. 

CLASSIC: normali ir į riebumą linkusi galvos oda, silpnas plaukų slinkimas arba kaip profilaktinė priemonė.

MED: normali ir sausa, jautri galvos oda, stiprus plaukų slinkimas (androgeninis, difuzinis, židininis).

FORTE: pažeista ir nualinta galvos oda, itin jautri,  itin stiprus plaukų slinkimas ir plikimas.

Thymuskin.de nuotraukos prieš ir po 









Kalbant apie mane, su plaukų slinkimu susiduri periodiškai. Labiausiai mane išgąsdinęs plaukų slinkimas įvyko po gimdymo, kai maniau jog neteksiu visų plaukų , bei rudenį po ilgo antibiotikų vartojimo. Iš prigimties mano plaukai nėra stiprūs, juos nuolat reikia prižiūrėti, gerti vitaminus, naudoti tam tikras priemones, saugoti ir per daug nenualinti. Šampūno žvalgiausi jau senokai, kol akis užkliuvo už dermatologės atsiliepimo apie Thymuskin. Kažkodėl patikėjau, kad proktukas gali būti geras , nors atsiliepimų internete nelabai radau. Sau išsirinkau MED linijos šampūną bei serumą. Ji kiek supratau pati universaliausia ir populiariausia, tinkama visiems plaukų slinkimo atvejams, taip pat ši linija yra saugi nėštumo ir žindymo laikotarpiu. Forte linija pati stipriausia ir rekomenduotina plikimo atvejais (prieš/po chemoterapijos, staigiais plikimo atvejais dėl hormonų disbalanso arba pastaruoju metu prasirgus COVID infekcija, (nes po kelių mėnesių žmonės susiduria su stipriu plaukų slinkimu) ši informacija mane labai nustebino, kad žmonės jau kreipiasi ir po vakcinacijos su plaukų slinkimo problemomis. Kol kas naudoju priemones kelias savaites. Rezultatai turėtų pasimatyti dar po kelių savaičių naudojimo, tačiau kol kas kažkokių neigiamų dalykų nepastebėjau, šampūnas, beje, labai gerai putoja ir valo galvos odą, serumas greitai įsigeria, nedirgina odos. Iš šių priemonių labiausiai tikiuosi naujų "baby hair" augimo , tad tikiuosi vėliau papildyti šį įrašą rezultatais. :) 

Priemones rasite čia: https://thymuskin.lt/produktai/



Komentarai

Populiarūs įrašai