SOLIDU Kietieji šampūnai. APŽVALGA

 


Mane be galo žavi įmonės bei žmonės, kurie sukuria kažką unikalaus, kai galutinis produktas yra išpuoselėtas nuo pagrindų su didele meile bei tikėjimu juo. Neslėpsiu, labai norėjau, kad mano bloge nugultų įrašas apie Solidu prekės ženklą, kadangi iš tiesų mane be galo sužavėjo įmonės vizija bei požiūris į žmogų, gamtą bei visą mus supantį pasaulį. Jei jums aktualus natūralumas bei tvarumas, bei mano pirmoji patirtis su kietuoju šampūnu, kviečiu paskaitinėti.

Kaip teigia įmonės įkurėjai, SOLIDU gimė iš meilės mus supančiam pasauliui ir poreikio rasti paprastą, bet inovatyvų sprendimą jo išsaugojimui. Tai prekinis ženklas, kuris siekia suteikti žmogui galimybę rinktis natūralumą ir tvarumą kasdienių grožio ritualų metu.

Apie Solidu teko skaityti ne vieną straipsnį, apie jų kuriamus šampūnus kalbėjo ne viena tinklaraštininkė, todėl nepabandyti ir man šio produkto būtų tikra nuodėmė. Tiesa, šį kartą man bus sunku lyginti šį prekės ženklą su kuriuo nors kitu, nes tai pirma mano pažintis su kietuoju šampūnu aplamai. 


Šį kartą nekėliau šiam , mano akims, naujam dalykui daug lūkesčių , kadangi turėjau tokią prielaidą , jog gali būti ne tik sunku priprasti prie naujos rutinos ir visai kitokio produkto nei šampūnas, bet ir produktas galėjo tiesiog nepatikti.  Abejonės bei dvejonės po truputį pradėjo mažėti po kelių plovimų, kai pajutau, kad produktu iš ties lengva ne tik naudotis, bet ir pojūčiai bei rezultatas yra labai geri. Prieš išbandant produktus, daugiausia klausimų man kėlė kietojo šampūno putojimo savybės, ar jo pakaks geram galvos odos bei plaukų plovimui. Ir iš karto, užbėgant įvykiams už akių, galiu pasakyti, kad priemonės putoja puikiai, daugiau nei pakankamai , todėl siūlau nepersistengti ir nepadauginti priemonės , nes tai gali tapti sausesnio skalpo priežastimi. Naudojant šampūną pirmą kartą, tikrai persistengiau su galvos trinkimu, todėl, kaip ir naudojant paprastą skystą šampūną, taip ir kietą , svarbu atrasti teisingą kiekį , nepadauginti produkto. Šampūnai naudojasi taupiai, yra patogus įpakavimas, kiek supratu tai jau yra patobulinta pakuotė, nes anksčiau buvau mačiusi kitokio tipo dėžutes. SOLIDU pakuotė yra be plastiko ir be popieriaus: ji pagaminta iš krakmolo, bambuko ir anglies. Dėžutės juoda spalva išgaunama iš natūralios anglies ir be sintetinių dažų. Svarbu tai, kad Žemėje ar komposte SOLIDU pakuotė suirs per 45 dienas. Pakuotę galima tiesiog užkasti žemėje ir ji ne tik nekenks, bet ir bus naudinga dirvai. Kadangi dėžučių pagrindą sudaro krakmolas, jos suirdamos gali būti naudingos augalams kaip trąšos ar net naudojamos kaip priedas į pašarus. Toliau keliaujant nuo produkto pakuotės link pačio produkto, norėčiau trumpai aptarti visus bandytus produktus bei išskirti kiekvieno stipriąsias puses.


Labiausiai savo švelniu vanilės kvapu man patikęs šampūnas - EXOTIC. Gaivus eukaliptas, sumaišytas su švelnia vanile, pačiuliais, šalavijais, citrusais ir kvapiosiomis kanangomis (ylang-ylang). Praturtintas natūraliu vitaminu E, kokosų aliejumi, mangų ir kakavos sviestais, kad jūsų plaukai augtų sveiki ir aprūpinti būtinomis medžiagomis. Turtingas vitaminais A ir E, mangų sviestas pasižymi drėkinančiomis ir regeneracinėmis savybėmis, stiprina plauko folikulą, maitina galvos odą ir apsaugo plauką nuo neigiamo aplinkos poveikio. Šampūnas švelniai plauna ir lengvai kondicionuoja, palikdamas plaukus lengvus, purius ir glotnius. 


Antrai vietai nominuočiau - GRANDMA SAID šampūną su dilgėlėmis bei tamanu riešuto aliejumi, kuris puikiai tiks ploniems, mažai apimties turintiems plaukams, kuriems trūksta drėgmės ir maitinimo. Kvapą apibūdinčiau tarsi pušyno , kadangi jaučiasi kedrų, kadagių bei rozmarinų eterinių aliejų aromatai. 


Taip pat itin patikęs šampūnas - BALANCE, tiems, kurių galvos oda linkusi labai greitai riebaluotis. BALANCE suteiks lengvumo ir švarumo jausmą, pašalins nereikalingus riebalus bei aplinkos taršą, tačiau plaukai liks sveiki, pamaitinti ir neišsausinti. Šis produktas praturtintas natūraliu mangų sviestu bei ypatingu eterinių aliejų mišiniu, padedančiu subalansuoti riebalinių liaukų veiklą: rozmarinais, mėtomis, kedrais, pelargonijomis ir citrinomis. Plaukus pamaitins ir šampūne naudojamas pantenolis (vitaminas B5). Gaivus mėtų ir rozmarinų kvapas suteikia atgaivos.


Pirmą pažintį su kietuoju šampūnu vertinu labai gerai. Sunku pasakyti ar galėčiau visiškai atsisakyti man įprasto šampūno (visgi naujiems įpročiams susiformuoti reiktų daugiau laiko, o ir turiu mėgiamus šampūnus, kuriuos įpratau naudoti) , tačiau pabandyti buvo iš ties smagu atsižvelgiant į tai, kad SOLIDU naudoti labai paprasta. Po šių šampūnų jaučiasi itin stiprus švaros jausmas, plaukai net girgžda. Nors keitieji šampūnai man labai patiko, kiekvienas yra savaip geras, kondicionieriaus mano plaukai reikalauja skysto, ypatingai galiukai, kuriems reikia daugiau maitinimo. Buvo smagu su tavimi susipažinti , SOLIDU, linkiu ir toliau kurti kažką įdomaus, pvz labai laukčiau muiliuko beautyblenderiui plauti. :) 


https://soliducosmetics.com/lt/



Komentarai